Verdens bedste pandelampe

Hvilken der er verdens bedste pandelampe eller pandelygte kan naturligvis ikke besvares med en enkelt model. Det afhænger helt af formål med og anvendelse af den ønskede panelampe. Måske skal du bruge pandelamper til jagt, pandelamper til fiskeri, pandelamper til udforske grotter eller som hjælpemiddel når du roder med bilen og har brug for at have hænderne frie til at udføre arbejdet. Med det sagt, ja så er der faktisk nogle egenskaber der adskiller de forskellige pandelamper, og gør os i stand til at lave en relativ objektiv vurdering af, hvad der i hvert fald gør én bestemt pandelampe til en af verdens bedste pandelygter. Det er naturligvis NAO lampen fra Petzl vi her tænker på.  

Du kan købe NAO verdens bedste pandelampe her

Petzl-NAO

NAO fra Petzl er verdens første pandelampe, der bruger "Reactive Lighting" eller reaktivt lys. Det er Petzl mest lysende pandelygte, der giver op til 750 lumens og udover at være meget kraftfuld, har NAO en sensor, der kan måle omgivende lys og derefter justere lysstrålens styrke og form, så det passer til de pågældende lysforhold. Det giver både en optimale mængde lys, samtidig med at det sparer på batteriet (der i NAO selvfølgelig er genopladeligt). Du sparer altså besværet ved selv at skulle justere lysmængden, uanset om du står i en kulsort skov og har brug for alt det lys du kan få, eller om du ligger i teltet og læser en bog, hvor et lavere og mere behageligt lysniveau er ønskeligt.

 

Der kan være forhold hvor det ikke er specielt smart eller anvendeligt med den automatiserede reactive lighting. Hvis du fx er et mørkt sted, men kun vil have en smule lys, for at spare på batteriet. Derfor kan du selvfølgelig nemt og hurtigt slå den intelligente sensor fra, således det er dig der bestemmer lysniveauet.

 

Det genopladelige batteri i NAO kan oplades cirka 300 gange og bør herefter udskiftes. Er du på en længere tur, hvor det ikke er muligt at have flere batterier med.

Du kan købe NAO verdens bedste pandelampe her
Tilbage til oversigten